HACCP - Huidige ontwikkelingen | Geschiedenis | De Wet | Ontwikkelingen | Problemen | Do's & Don'ts |

Inmiddels hebben vele branche-organisaties hygiënecodes ontwikkeld voor hun leden. En nu na enkele jaren gebruik worden de eerste codes weer aangepast naar aanleiding van gebruikersvragen en opmerkingen. Enkele voorbeelden van hygiënecodes die komend jaar aangepast of geëvalueerd worden zijn de hygiënecode voor instellingen in de gezondheidszorg en de hygiënecode voor de slagerijen.

Los van de hygiënecodes is er een duidelijke trend te signaleren in het steeds verder automatiseren van de metingen en registraties in het kader van HACCP. Meetapparatuur die metingen opslaan en direct inlezen in de computer, geautomatiseerde HACCP-systemen en meetapparatuur gekoppeld aan alarminstallaties zijn ontwikkelingen die steeds vaker toegepast worden in zowel bedrijven als instellingen. Een ontwikkeling die in toenemende mate het gezicht van het HACCP-systeem gaat bepalen.

Tevens zorgt deze ontwikkeling ervoor dat de integratie van HACCP in de totale bedrijfsvoering verder wordt doorgevoerd waarbij de medewerkers efficiënter en effectiever met de HACCP-werkwijzen omgaan.