|
Inmiddels hebben vele branche-organisaties hygiënecodes
ontwikkeld voor hun leden. En nu na enkele jaren gebruik
worden de eerste codes weer aangepast naar aanleiding
van gebruikersvragen en opmerkingen. Enkele voorbeelden
van hygiënecodes die komend jaar aangepast of geëvalueerd
worden zijn de hygiënecode voor instellingen in de gezondheidszorg
en de hygiënecode voor de slagerijen.
Los van de hygiënecodes is er een duidelijke trend te
signaleren in het steeds verder automatiseren van de metingen
en registraties in het kader van HACCP. Meetapparatuur
die metingen opslaan en direct inlezen in de computer,
geautomatiseerde HACCP-systemen en meetapparatuur gekoppeld
aan alarminstallaties zijn ontwikkelingen die steeds vaker
toegepast worden in zowel bedrijven als instellingen.
Een ontwikkeling die in toenemende mate het gezicht van
het HACCP-systeem gaat bepalen.
Tevens zorgt deze ontwikkeling ervoor dat de integratie
van HACCP in de totale bedrijfsvoering verder wordt doorgevoerd
waarbij de medewerkers efficiënter en effectiever met
de HACCP-werkwijzen omgaan.
|
|
|