|
Speciaal voor de volledige invoering en implementatie
van HACCP in de zorgsector heeft BA&O consultants een
HACCP-traject ontwikkeld. In het traject wordt zowel de
ontwikkeling als de implementatie gecombineerd. Het traject
begint met een informatiebijeenkomst voor het personeel,
zodat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Daarna volgt
een nulmeting waarin de basisvoorwaarden gecontroleerd
worden. Vervolgens wordt het HACCP-systeem in drie fasen
ontwikkelt. In de eerste fase worden de deelprocessen
bestellen, ontvangst goederen en opslag behandeld. De
tweede fase behandelt het voorbereiden en bereiden van
producten en het portioneren van maaltijden. De derde
fase is voor de deelprocessen transport, distributie en
serveren, afwassen en reiniging en desinfectie.
Na elke fase wordt het personeel getraind in de nieuwe
werkwijzen. Door de gefaseerde invoering verloopt de invoering
soepel. Het personeel weet altijd wat er van hen verwacht
wordt en op welke manier zij haar taken kan en moet verrichten.
Stap voor stap wordt het systeem ontwikkeld en ingevoerd
op een manier waarbij duidelijkheid voor iedereen ontstaat.
Het resultaat van het HACCP-traject is een op maat gemaakt
HACCP-systeem voor de instelling. Daarnaast is het personeel
getraind en volledig op de hoogte van de achtergrond van
het HACCP-systeem, de werkwijzen volgens HACCP en de manier
waarop het HACCP-systeem moet worden onderhouden. Een
geïmplementeerd HACCP-systeem dat ondersteund wordt door
enthousiaste personeelsleden.
Schematisch ziet het HACCP-traject er als volgt uit:
Voor vragen of opmerkingen omtrent het HACCP-traject neemt
u hier contact op met BA&O
consultants voor meer informatie.
|
|
|