HACCP - Huidige ontwikkelingen | Geschiedenis | De Wet | Ontwikkelingen | Problemen | Do's & Don'ts |

Inmiddels hebben vele branche-organisaties hygiŽnecodes ontwikkeld voor hun leden. En nu na enkele jaren gebruik worden de eerste codes weer aangepast naar aanleiding van gebruikersvragen en opmerkingen. Enkele voorbeelden van hygiŽnecodes die komend jaar aangepast of geŽvalueerd worden zijn de hygiŽnecode voor instellingen in de gezondheidszorg en de hygiŽnecode voor de slagerijen.

Los van de hygiŽnecodes is er een duidelijke trend te signaleren in het steeds verder automatiseren van de metingen en registraties in het kader van HACCP. Meetapparatuur die metingen opslaan en direct inlezen in de computer, geautomatiseerde HACCP-systemen en meetapparatuur gekoppeld aan alarminstallaties zijn ontwikkelingen die steeds vaker toegepast worden in zowel bedrijven als instellingen. Een ontwikkeling die in toenemende mate het gezicht van het HACCP-systeem gaat bepalen.

Tevens zorgt deze ontwikkeling ervoor dat de integratie van HACCP in de totale bedrijfsvoering verder wordt doorgevoerd waarbij de medewerkers efficiŽnter en effectiever met de HACCP-werkwijzen omgaan.